Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο φρικασέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο φαγητό για το χειμώνα με στοιχεία από ζεστή σούπα και τη νοστιμιά από το κοτόπουλο και το σέλινο. Κι όλα αυτά με πολύ οικονομικό τρόπο. 




Υλικά: 


3 μπούτια κοτόπουλο 

1 κ. σέλινα 

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

λάδι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


Για το αυγολέμονο: 

2 αυγά 

το χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σέλινα και τον άνηθο να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν.










Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και κοκκινίζουμε πολύ ελαφρά το κοτόπουλο κι από τις δύο πλευρές.


 Μόλις το γυρίσουμε από τη δεύτερη πλευρά ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί.

 Σβήνουμε με το χυμό του 1/2 λεμονιού. 

 Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό κι αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για περίπου 50'.











Ενώνουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα σέλινα μαζί με το ζουμί τους. Τα αφήνουμε για 5' - 10' να μαγειρευτούν όλα μαζί. Ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη για να γίνει το φαγητό πιο ζουμερό.

 Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι για να σταματήσει σιγά σιγά ο βρασμός και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε λίγο να ψηθεί ελαφρά με την υπάρχουσα θερμοκρασία και είναι έτοιμο.

 

2 σχόλια:

  1. Με τον ιδιο τροπο μπορω να κανω κ χοιρινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι ακριβώς με τον ίδιο Πόπη μου.
      Σου εύχομαι καλή εβδομάδα κι ένα ξεκούραστο βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...