Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ψαρόσουπα αυγολέμονο με κοκκινόψαρο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσο νόστιμη και θρεπτική, διαχρονική σουπίτσα με κοκκινόψαρο για να την απολαύσετε τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.




Υλικά: 


2 κοκκινόψαρα περίπου 750 γρ. σύνολο 

4 μέτριες πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2 καρότα 

1 μικρό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό 

4 - 5 κ.σ. ρύζι (για 4 άτομα)

λάδι 

χυμό από  1 λεμόνι 

αλάτι, πιπέρι 


Για το αυγολέμονο: 

2 αυγά 

το χυμό 1 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες κομμένες, καρότα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο ψιλοκομμένο και τα βράζουμε για 30' σε χαμηλή φωτιά. 

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. 

 Προς τα τελευταία 5' - 10' ρίχνουμε το λάδι. 

 και το μισό χυμό από το ένα λεμόνι.

 Όταν γίνουν τα λαχανικά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

 Στο ίδιο ζουμί βράζουμε τα ψάρια για περίπου 30'. 

 Προσθέτουμε το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι.

 Ρίχνουμε κι άλλο αλατοπίπερο για να πιάσει τα ψάρια.

 Μόλις γίνουν τα βγάζουμε σε πιατέλα.

 Τώρα σουρώνουμε το ζουμί σε ένα πυκνό σουρωτήρι για να μην περάσουν κόκαλα από μέσα.

 Ξαναβάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι μέσα. Το βράζουμε για 15' - 20' σε χαμηλή φωτιά.

 Μόλις γίνει ξαναβάζουμε τα λαχανικά μέσα. 

 Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί που βράζει για να ενσωματωθεί η θερμοκρασία του. Στο μεταξύ σβήνουμε το μάτι της κατσαρόλας.

 Το βάζουμε στη σούπα και κουνάμε ή ανακατεύουμε το φαγητό.

Καθαρίζουμε πολύ καλά το ψάρι από όλα τα κόκαλα και μετά το βάζουμε στη σερβιρισμένη σούπα. Αν σας αρέσει προσθέστε στο πιάτο κι άλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ίσως λίγο ακόμη λεμόνι ανάλογα.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Βράζω πρώτα τα λαχανικά ώστε το ψάρι να βράσει στο ζουμί τους και να πάρει περισσότερη γεύση. Φυσικά, γίνεται και με τον αντίθετο τρόπο, να βράσουμε πρώτα το ψάρι, να σουρώσουμε το ζουμί και στη συνέχεια να βράσουμε σ' αυτό τα λαχανικά. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετη κ αυτη σου η προταση!
    Το θεμα ειναι που θα βρεις το φρεσκο κοκκινοψαρο κ σε τι τιμη!
    Αρα προχωραμε σε αγορα κατεψυγμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κατεψυγμένο έβαλα. Δεν πειράζει ό,τι βρει κι ό,τι μπορεί ο καθένας. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου. καλό βράδυ σου εύχομαι και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...