Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ψάρι τιλάπια με πορτοκάλι και κάππαρη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτή η συνταγή θυμίζει πολύ φαγητό υψηλής γαστρονομίας αλλά γίνεται πολύ εύκολα από μας και είναι πολύ νόστιμο. Είναι καλή πρόταση και για τους καλεσμένους σας όταν έχετε τραπέζι με ψαροφαγία.




Υλικά:


4 φιλέτα τιλάπιας ή άλλου άσπρου ψαριού 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο λάδι 

1 πορτοκάλι 

1 λεμόνι 

1 κ.σ. κάππαρη 

1/2 φλ. άσπρο κρασί 

2 κ.σ. βούτυρο 



Εκτέλεση:


Το λεμόνι και το πορτοκάλι τα κόβουμε στη μέση και χρησιμοποιούμε μόνο το μισό από το καθένα για το χυμό τους. Το υπόλοιπο μισό το κρατάμε για να το κόψουμε σε φέτες.

 Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα ψάρια με το χυμό να μαριναριστούν για 5' - 10'.

Τηγανίζουμε τα ψάρια όπως είναι από το πιάτο με το χυμό κατευθείαν στο ζεστό λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. 









Σβήνουμε με το κρασί μόλις το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά και αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.


 Ρίχνουμε τους χυμούς λεμονιού-πορτοκαλιού στο τηγάνι.

 Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λεμόνι και το πορτοκάλι και τα βάζουμε κι αυτά στο τηγάνι μαζί με το ψάρι, αφαιρώντας τα τυχόν κουκούτσια. 

Προσθέτουμε την κάππαρη και το βούτυρο. 

 Ρίχνουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο στις φέτες λεμονιού-πορτοκαλιού. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο να πάρει κι άλλο χρώμα το ψάρι και να δέσει κάπως η σάλτσα.

Σερβίρουμε στο πιάτο τις φέτες κι από πάνω το ψάρι.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...