Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Λικέρ μαστίχα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα λικεράκι με το χαρακτηριστικό έντονο άρωμα της μαστίχας που γίνεται ένα χωνευτικό απεριτίφ με γεύση Ελλάδας. 




Υλικά: 


500 γρ. βότκα 

1 κοφτό κ.γ. δάκρυα μαστίχας 


Για το σιρόπι:

350 - 400 γρ. ζάχαρη 

500 ml νερό 


Εκτέλεση: 


 Ρίχνουμε τη μαστίχα στη βότκα.   Ανακινούμε το μπουκάλι αρκετές φορές κάθε μέρα για μερικές μέρες μέχρι να λιώσει. Αυτό ίσως να πάρει και πολλές μέρες, ακόμη και ένα μήνα. Αν δε λιώσει εντελώς αλλά γίνει σαν τσίχλα στον πάτο του μπουκαλιού και στο μεταξύ έχει πάρει άρωμα η βότκα τότε βγάλτε τη με ένα μεταλλικό σουβλάκι και πετάξτε τη. 











Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 10'. 

 Μόλις κρυώσει εντελώς το σιρόπι το ρίχνουμε στη βότκα.

 Το λικέρ τώρα το περνάμε από ένα φίλτρο του καφέ ή μπορείτε να βάλετε και διπλό για να μη μείνουν μέσα τριμματάκια από τη μαστίχα.

Εννοείται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και σε όποια γλυκά σας αρέσει. 

Στην υγειά σας.

2 σχόλια:

  1. Ρια αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου λικέρ θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Χαρά μου, κι εμένα μου αρέσει πολύ.
      Σου εύχομαι ένα όμορφο Σαββατόβραδο. Καλή σου νύχτα, φιλιά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...