Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Μακαρόνια με λουκάνικα και αλλαντικά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα απολύτως χορταστικό και γευστικό πιάτο με ζυμαρικά και τα αγαπημένα σας αλλαντικά. 





Υλικά: 


250 γρ. μακαρόνια 

1 λουκάνικο 

6 - 7 φετούλες σαλαμάκι λεπτοκομμένες 

3 φέτες παριζάκι 

λίγο λάδι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα

1/2 ποτηράκι κρασί 

περίπου 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 

300 γρ. τυρί γκούντα 


Εκτέλεση:  


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.

 Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, το παριζάκι σε μικρά κομματάκια και το σαλαμάκι στη μέση. Τα τσιγαρίζουμε μαζί κι αυτά για λίγο. 

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

 Τα μαγειρεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.














Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους.






 Μόλις τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε γάστρα ή στο ταψί και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα με τα αλλαντικά αναμειγνύοντάς τα.

 Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα, τρίβουμε το γκούντα και βάζουμε τη μισή περίπου ποσότητα στα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα.

Την υπόλοιπη μισή την απλώνουμε από πάνω, στην επιφάνεια. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' μέχρι να λιώσει το τυρί.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...