Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο με τορτελίνι αλα κρεμ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο; Μια γεύση πλούσια και γεμάτη για όλη την οικογένεια. 




Υλικά: 


500 γρ. τορτελίνι 

3 στήθη κοτόπουλου 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

2 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη

1 κ.σ. βούτυρο 

λίγο λάδι

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

200 γρ. κρέμα γάλακτος 

1 κ.γ. μουστάρδα


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα στήθη σε μικρότερα κομμάτια και τα νεροβράζουμε για να τα ξαφρίσουμε. 

 Μόλις σταματήσει ο αφρός ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε. 

 Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί κανονικά για περίπου 1 ώρα.

 Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες.

 Μόλις βράσει κανονικά το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγο λάδι. Το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα. 

 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με το κρέας.

 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα από το μαγείρεμα του κοτόπουλου αρκεί να μην είναι πολύ. Αφήνουμε την κρέμα με το κοτόπουλο να βράσουν για λίγο μαζί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η κρέμα.

Στο σερβίρισμα βάζουμε τα τορτελίνι με το κοτόπουλο στο πιάτο τα περιχύνουμε με λίγη κρέμα κι όποιος θέλει βάζει και λίγο τριμμένο τυρί χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

2 σχόλια:

  1. Tο τελειωσα!!
    Θα το σερβιρω με ρυζακι προσθετοντας κροκο η κουρκουμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώρε ωραία πράματα!!!!!!!!!!!!!!!
      Γεια στα χέρια σου Πόπη μου. Καλό μήνα σου εύχομαι πάντα με υγεία. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...