Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κράκερς τυριού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μικρά αρμυρά μπισκοτάκια για τις ώρες που ο οργανισμός ζητάει κάτι πικάντικο, αρμυρό και νόστιμο, αλλά όχι φαγητό. Εγώ τα βρίσκω πολύ καλή ιδέα για το Αποκριάτικο πάρτυ σας.




Υλικά: 


2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ έβαλα ως επί το πλείστον λευκό τσένταρ και μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι κεφαλοτυριού) 

1/3 φλ. βούτυρο μαλακό 

1 φλ. αλεύρι 

1/2 κ.γ. αλάτι 

5 - 6 κ.σ. γάλα 

λίγο ασπράδι αυγού 

χοντρό αλάτι 

λίγο γλυκάνισο 


Εκτέλεση:


 Τρίβουμε το τυρί και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι.

 Τα ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο γιατί ίσως να μη χρειαστούν όλες οι κουταλιές ή ίσως να χρειαστεί να ρίξετε λίγο ακόμη από τη συγκεκριμένη δοσολογία.  

Φτάνουμε το μείγμα σε σημείο να γίνει ζύμη. Αν δε γίνει με το μίξερ δοκιμάστε να το πλάσετε με τα χέρια. 

 Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30'.

Την ανοίγουμε σε φύλλο λίγο χοντρό. 

 Με ένα κουππάτ κόβουμε στρογγυλά ή τετράγωνα σχήματα ή οποιαδήποτε άλλα σχήματα σας αρέσουν.

 Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία.

 Τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού.

 Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

 Πασπαλίζουμε επίσης, με λίγο γλυκάνισο για περισσότερη γεύση.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12' - 15' να ροδίσουν λίγο.

Όσο πιο ζεστά είναι τόσο πιο μαλακά θα είναι εσωτερικά. Μόλις κρυώσουν εντελώς τότε θα γίνουν πιο τραγανά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...