Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Σαλάτα με παραπούλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ "Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια", λέει η παροιμία του λαού μας. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι αυτό πρόκειται για τις μικρές ρίζες που φυτρώνουν στα πλαϊνά του λάχανου ή του μπρόκολου, που όμως δεν προορίζονται να κάνουν καρπό αλλά μόνο φύλλα. Στη λαϊκή αγορά θα τα βρείτε πάμφθηνα σε σχέση με τα προαναφερθέντα λαχανικά. 




Υλικά: 


200 - 300 γρ. παραπούλια 

λάδι 

αλάτι 

λεμόνι 


Εκτέλεση:


 Εγώ βρήκα αυτό το παραπούλι που υποθέτω ότι η μάνα του είναι το κόκκινο λάχανο. Όταν τα έβρασα το νερό πήρε λίγο κόκκινο χρώμα.

 Τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό χωρίς το καπάκι για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους για περίπου 10'. 

  Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με λαδολέμονο και λίγο ακόμη αλάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...