Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δροσερή παντζαροσαλάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εδώ που τα λέμε αυτό είναι ολόκληρο μεσημεριανό γεύμα όχι απλά μία σαλάτα, αφού τα έχει όλα και τα λαχανικά και το ψάρι και το γιαούρτι και τα μυρωδικά με τους ξηρούς καρπούς.





Υλικά: 


3 βρασμένα παντζάρια 

3 - 4 πατάτες 

1 κουτί τόνο 

χυμό 1/2 λεμονιού 

3 - 4 αγγουράκια τουρσί 

1 κ.γ. μουστάρδα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 σκ. σκόρδο 

1 κ.γ. ξύδι 

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 

2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα και μερικά για την επιφάνεια της σαλάτας 

λίγα φύλλα μαϊντανού για τη διακόσμηση 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.











Όσο είναι ζεστές τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή την πρέσα του πουρέ. 



Σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύουμε τον πουρέ της πατάτας, τον τόνο στραγγισμένο, το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε φετούλες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μουστάρδα. 

 Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

 Βάζουμε τα υλικά αυτά στη σαλατιέρα. Από πάνω κόβουμε τα παντζάρια σε φετούλες μισές και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

 

Βάζουμε σε ένα πιάτο το γιαούρτι με το ξύδι... 

 το σκόρδο που μπορείτε να βάλετε φρέσκο ή αποξηραμένο....

και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.

 Στρώνουμε αυτή τη σάλτσα πάνω στα παντζάρια με λίγη προσοχή να μη γίνει ροζ το γιαούρτι.

Στολίζουμε την επιφάνεια με ολόκληρα καρύδια και φύλλα μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...