Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γαριδοσαλάτα με πέννες, πιπεριές και τουρσί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο που τρώγεται ως σαλάτα αλλά στην πραγματικότητα είναι και τέλειο γεύμα.




Υλικά: 


1 φλ. πέννες 

10 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες 

1 σκ. σκόρδο

1/2 - 1 πιπεριά 

3 αγγουράκια τουρσί 

1 κ.σ. κάππαρη 

2 κ.σ. ελιές Καλαμών 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για το πιάτο και λίγο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


 Βράζουμε για 8' τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε.

 Τις τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα βγάζουμε και τα δύο σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο λάδι καίμε για λίγο τα βρασμένα ζυμαρικά φέρνοντάς τα λίγες στροφές.  

Στη σαλατιέρα βάζουμε τις πέννες, τις γαρίδες με το σκόρδο, κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη λιαστή ντομάτα, κόβουμε σε φετούλες το αγγουράκι τουρσί ρίχνουμε την κάππαρη και τις ελιές. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε τα υλικά. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...