Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γαρίδες με μανιτάρια


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πρόσφατα ο σύζυγος μας έφτιαξε αυτές τς γαριδούλες που αποτελούν ένα πολύ νόστιμο  νηστίσιμο μεζεδάκι ειδικά αν έχετε κάποιο τραπέζι στους φίλους σας ή ακόμη και κυρίως πιάτο με τη συνοδεία ρυζιού ή πατάτας. 





Υλικά: 


500 γρ. γαρίδες μετρίου μεγέθους

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 φλ. μανιτάρια σε φέτες 

100 ml ζωμό λαχανικών 

χυμός 1 λεμονιού 

2 κ.σ. μουστάρδα 

λίγο σκόρδο αποξηραμένο ή 1 σκελίδα τριμμένη

λίγο αλάτι με προσοχή επειδή περιέχει και ο ζωμός λαχανικών

λίγο μπούκοβο 

1 σφηνάκι ούζο 

1 ποτηράκι κρασί 

ρίγανη  


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κρεμμύδε σε φέτες και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Μόλις γυαλίσει τσιγαρίζουμε και τα μανιτάρια.

 Όταν συρρικνωθούν τα μανιτάρια διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε 100 ml ζεστό νερό (περίπου 1/2 φλ.) και το ρίχνουμε μέσα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες από τις οποίες φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το έντερο που βρίσκεται στην πλάτη τους. 

 Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλουν κι αυτές και τα μανιτάρια που ήδη έχουμε βάλει. Τις αφήνουμε λίγη ώρα 5' - 10' να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά και μετά ρίχνουμε τη μουστάρδα...

 ...το κρασί...

 ....το ούζο...

 το αποξηραμένο σκόρδο ή αν θέλετε μια σκελίδα τριμμένη....

 ....το λεμόνι....

 ...λίγο μπούκοβο στη μύτη του κουταλιού, εκτός αν σας αρέσει πιο καυτερό και λίγο αλάτι....

 ...και τέλος τη ρίγανη. Τώρα το αφήνουμε για λίγη ώρα ακόμη μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα του και να πήξει ελαφρά.

Στο σερβίρισμά τους ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τις πασπαλίζουμε στην πιατέλα. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...