Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κουλουράκια βανίλιας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ας ξεκινήσει γλυκά η βραδιά της Ανάστασης με το κουλούρι, το τσουρέκι και τα τσουγκρισμένα αυγά. Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμη τα φετινά κουλουράκια σας, σπεύσατε. 





Υλικά: 


250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 

140 γρ. ζάχαρη άχνη 

1 1/2 κ.σ. γάλα (είναι μόνο τόσο όσο γράφει) 

1 αυγό 

420 γρ. αλεύρι 

1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 βανίλια 

1 αυγό για το άλειμμα


Εκτέλεση:


 Στο μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε για λίγο το βούτυρο να μαλακώσει κι ρίχνουμε την άχνη για να συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο.

 Βάζουμε μέσα το αυγό, τη βανίλια και το γάλα. 

 Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για να μη σηκώνεται σύννεφο.

 Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με κουτάλι.

 Ξεκινάμε το ζύμωμα. Όταν δούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται πλέον τότε σταματάμε. 

 Κόβουμε κομμάτια σαν μικρά μανταρινάκια και πλάθουμε κορδόνια.

 Φτιάχνουμε τα σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το αυγό.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' - 25'. 



Εύχομαι σε  όλους σας καλή Ανάσταση!!

2 σχόλια:

  1. Κ του χρονου Ρια μου!
    Αγαπη κ φωτιση στο σπιτακι σας!
    Ευλογημενο Μαη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου.
      Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά και καλό μήνα να έχεις. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...