Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Μαυρομάτικα φασόλια με μανιτάρια

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πετυχημένη χημεία ανάμεσα στα μαυρομάτικα φασόλια και τα μανιτάρια που θα σας κάνουν να τα λατρέψετε.







Υλικά: 


250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 

250 γρ. κομμένα μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα στρογγυλά σε φετούλες

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ  

1/2 φλ. σάλτσα

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι 

1/2 κ.γ.  κύμινο σε σκόνη 

λίγο μπούκοβο (στη μύτη του κουταλιού ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)

κανέλα 

αλάτι, πιπέρι 



Εκτέλεση:



Βράζουμε τα φασόλια σε σκέτο νερό για περίπου 30' - 40' και μετά τα σουρώνουμε.



 Στο λάδι καβουρδίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το κύμινο, το σπασμένο κόλιανδρο, την κανέλα και το μπούκοβο . 

 Αμέσως ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. 

 Στην συνέχεια συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και στα μανιτάρια να μαραθούν για λίγο. 

 Βάζουμε τα βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα μέσα και τα φέρνουμε λίγες βόλτες στο λάδι. 

 Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. 

Προσθέτουμε και τη σάλτσα και λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20' ακόμη. Στο τέλος, αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...