Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι αλάδωτα ή με λάδι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια πολύ νόστιμη συνταγή ακόμη και χωρίς το λάδι για τις μέρες της Σαρακοστής που θέλετε να κρατήσετε πιο αυστηρή νηστεία. Αν όμως, βάλετε λάδι γίνεται ένα υπέροχο φαγητό για χορτοφάγους και μη.





Υλικά: 


6 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους αλλά χοντρά κατάλληλα για γεμιστά 

1/2 φλ. πλιγούρι 

1 φλ. νερό

1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ για τη γέμιση

2/3 φλ. σάλτσα για την κατσαρόλα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 κ.σ. λάδι (για τη γέμιση στην εκδοχή που θα έχει λάδι)


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με βραστό νερό για 20' και το αφήνουμε να το απορροφήσει.

Στο μεταξύ ανοίγουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Την ψίχα τους δεν τη πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες. 

 Βάζουμε τα ντοματάκια στο πλιγούρι.

 Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δυόσμο.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι....

 και κανέλα. 

 Αν πρόκειται να το φάτε με λάδι προσθέστε 1 κ.σ. διαφορετικά παραλείψτε το για να το φάτε αλάδωτο. Ανακατεύουμε καλά. 

 Γεμίζουμε όλα τα κολοκυθάκια και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα για να χωράνε το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση τους και στην εκδοχή με λάδι θα βάλετε 1/2 φλ. Διαφορετικά το παραλείπουμε.  

 Πάνω από τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 φλ σάλτσα. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 30' ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι. 

Στο πιάτο αν θέλετε σερβίρεται μαζί με λίγη σάλτσα ακόμη κι αν είναι χωρίς λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...