Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αρακάς κοκκινιστός με καλαμαράκια κονσέρβας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Λαχανικό και θαλασσινό κονσέρβας, γιατί όχι; Ένα καθημερινό εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια.




Υλικά: 


300 γρ. αρακά 

1/3 φλ. λάδι 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι μάραθο 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 κονσέρβα καλαμαράκια ολόκληρα 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

 Ρίχνουμε μέσα τον αρακά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ψιλοκομμένο μάραθο. Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για να τσιγαριστούν κι αυτά. 

 Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και νερό να τον σκεπάζει καλά τον αρακά. 

 Αρωματίζουμε με την κανέλα κι αφήνουμε τον αρακά να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για περίπου 10'.

 Στο μεταξύ αδειάζουμε σε ένα πιάτο την κονσέρβα με τα καλαμαράκια και αφαιρούμε το κεντρικό τους διάφανο κόκαλο. Τα εντόσθια που βρίσκονται εσωτερικά δεν είναι απαραίτητο να τα βγάλετε, εκτός αν δε σας αρέσουν. Εγώ τα άφησα.

 Τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15' - 20' περίπου μέχρι να γίνει ο αρακάς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...