Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σουπιές με πατάτες γιαχνί






Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σουπιές πεντανόστιμες με τη σαλτσούλα τους και τις χορταστικές και νόστιμες πατάτες τους, ό,τι πρέπει για ένα ωραίο Σαρακοστιανό γεύμα.




Υλικά: 


700 γρ. σουπιές καθαρισμένες 

1 κ. πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ λάδι για τις σουπιές και χωριστά για τις πατάτες 

1 ποτηράκι κρασί 

1 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. 

 Ρίχνουμε και τις σουπιές μέσα να τσιγαριστούν κι αυτές. 

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα και νερό κι αφήνουμε τις σουπιές να μαγειρευτούν.











 

 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζουμε ελαφρά ίσα να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.



 

 Μόλις τηγανιστούν όλες οι πατάτες τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Πού και πού όταν θα χρειαστεί ανακάτεμα καλό είναι να κουνήσουμε την κατσαρόλα για να μη λιώσουν οι πατάτες.

 

 Βάζουμε το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 40' περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.











2 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα μού δώσες Ρια,θα το φτιαξω αλλά με καλαμάρι ή θραψαλο που τα ψαρευω μόνος μου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα γίνει το ίδιο νόστιμο!!!!!!!! Και θα το ξαναπώ πάλι....εύχομαι τα δίχτυα σου να είναι πάντα γεμάτα.
      Καλό βράδυ να έχεις και σ' ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...