Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αρακάς με ζυμαρικά αλάδωτο ή με λάδι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες συνταγές για όσους δε θέλουν να στερούνται την ωραία γεύση όταν τρώνε αλάδωτα φαγητά. Φυσικά, γίνεται πολύ νόστιμο και με λάδι.




Υλικά: 


300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος 

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ή 1 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1/3 φλ. λάδι (στο αλάδωτο το παραλείπετε) 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι κρασί (μόνο αν βάλετε και λάδι) 

2/3 φλ. κοφτό μακαρονάκι ή άλλα μικρά ζυμαρικά (βίδες, πένες κλπ) 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα





Εκτέλεση:


 Βάζουμε τον αρακά στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αν το φτιάξετε με λάδι θα το βάλετε κι αυτό μέσα και θα τα τσιγαρίσετε όλα μαζί. Στο αλάδωτο το παραλείπετε και βάζετε μόνο νερό.

 Στην εκδοχή με λάδι μετά το τσιγάρισμα σβήνετε με το κρασί. Στο αλάδωτο δε βάζετε καθόλου. 

 Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα. 

 Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε και λίγη κανέλα κι αφήνουμε τον αρακά για 15' - 20' να σιγοβράσει πριν βάλουμε τα ζυμαρικά. 

 Μετά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Φροντίζουμε να επαρκεί το νερό ή αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο. 

 Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 10' να μαγειρευτούν μαζί με τον αρακά και να μείνει λίγο ζουμερό το φαγητό στο τέλος. Τρώγεται αμέσως γιατί όσο μένει τόσο τα ζυμαρικά απορροφούν τη σάλτσα και φουσκώνουν και στεγνώνουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...