Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κιμάς με ρύζι στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό και κυρίως για τα παιδιά που λατρεύουν τον κιμά.





Υλικά: 



500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 

1/2 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. λάδι για τον κιμά και λίγο ακόμη για το ρύζι 

1/2 φλ. σάλτσα 

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι 

1 φύλλο δάφνης 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά, τον ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα.

Βάζουμε τη σάλτσα, το μοσχοκάρυδο...

...αλάτι, πιπέρι...

...το φύλλο δάφνης και λίγο νερό. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε μια μικρή ποσότητα λαδιού και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει.

Τα τελευταία 20' του μαγειρέματος ρίχνουμε στον κιμά το ρύζι και ελέγχουμε αν επαρκεί το νερό της κατσαρόλας για το βρασμό του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε από λίγο κάθε φορά βραστό νερό για να μη σταματήσει το μαγείρεμα. 

Τρώγεται σκέτο ή με πασπαλισμένο τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...