Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τσίζκεϊκ με κομπόστα βύσσινο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα δροσερό τσίζκεϊκ είναι πάντα ευπρόσδεκτο απ' όλους και ειδικά τις ανοιξιάτικες μέρες. 






Υλικά: 


Για την κρέμα: 

500 γρ. τυρί κρέμα 

125 γρ. κρέμα γάλακτος 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

2 κ.σ. χυμό λεμονιού


Για τη βάση: 

250 γρ. μπισκότα digestive 

50 γρ. βούτυρο 


Για την επιφάνεια: 

650 γρ. κομπόστα βύσσινο 

3 κ.γ. κορνφλάουρ 

5 κ.σ. ζάχαρη 




Εκτέλεση:


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήξει ελαφρά.











Βάζουμε μέσα την κρέμα τυριού, το ζαχαρούχο γάλα....














....και το χυμό λεμονιού.















Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα που να στέκεται. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα υλικά.













 Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να μέχρι να γίνουν σκόνη.















Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ενσωματώνουμε στα τριμμένα μπισκότα. 














Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι.
















Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που χτυπήσαμε. Τα βάζουμε όπως είναι πάλι στο ψυγείο.













Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας με τα βύσσινα.














Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα βράζουμε.















Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μια πολύ μικρή ποσότητα νερού και το προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει εντελώς είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από το μάτι.












Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το στρώνουμε πάνω στην κρέμα.













Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες πριν το σερβίρουμε. 














Κι όταν έρθει επιτέλους η πολυπόθητη ώρα...βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε απόλαυση!!!











2 σχόλια:

  1. Μία γλυκιά εβδομάδα να έχετε σαν τη γλύκα του γλυκού σου...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε και αντεύχομαι στη δική σου οικογένεια το ίδιο. Καλή σου νύχτα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...