Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πίτσα με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια πίτσα που θα λατρέψετε όλοι οικογενειακά, με γεύση που ταιριάζει απόλυτα στα ελληνικά γούστα.







Υλικά: 


Για τη ζύμη: 

2 φλ. αλεύρι 

1/2 κύβο νωπής μαγιάς (ίσως και κάτι λιγότερο από το μισό) 

2/3 φλ. - 1 φλ. νερό χλιαρό 

1 κ.γ. ζάχαρη 

1 κ.γ. αλάτι 

2 κ.σ. λάδι 


Για τον κιμά: 

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/4 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 γεμάτη κ.σ. πελτέ 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λίγο μπαχάρι 

1 φλ. γάλα 


Για την επιφάνεια:

300 γρ. γκούντα τριμμένο 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Βάζουμε μέσα τον κιμά και τον γυρίζουμε αρκετά μέχρι να τσιγαριστεί κι αυτός. Μετά ρίχνουμε τον πελτέ.

Προσθέτουμε κανέλα.... 

...πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.... 

 και το μπαχάρι.

Ρίχνουμε και το γάλα μέσα μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Το νερό θα το προσθέτουμε λίγο λίγο γιατί θέλουμε να έχει πιει όσο το δυνατόν περισσότερο όταν γίνει. 

Φτιάχνουμε τη ζύμη όπως στη συνταγή νηστίσιμη πίτσα, λαδώνουμε ένα ταψί και τη στρώνουμε μέσα ανασηκώνοντάς τη στα πλαϊνά για να συγκρατεί τον κιμά. 

 Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και στην περίπτωση που έχει ζουμιά τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε το τυρί και το πασπαλίζουμε στην επιφάνεια  του κιμά.


 Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30' - 40'.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...