Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ροδέλες μελιτζάνας με μπιφτέκια στο ταψί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ανατολίτικο φαγητό με γεύσεις απόλυτα ταιριαστές στις ελληνικές προτιμήσεις.  





Υλικά: 


2 μελιτζάνες φλάσκες 

500 - 600 γρ. κιμά 

1 μεγάλο κρεμμύδι 

2 ώριμες ντομάτες και 1 κ.σ. πελτέ ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ 

1 κόκκινη πιπεριά 

2 σκ. σκόρδο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο δυόσμο 

λίγη ρίγανη 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1/4 φλ. λάδι  


Εκτέλεση:


 Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μόνο το μισό απ' αυτό στο λάδι. 

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά και τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα.  

 Μόλις μαραθεί και η πιπεριά λίγο ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες κι αυτές σε κύβους μαζί με τον πελτέ. Διαφορετικά ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ. 

 Αλατοπιπερώνουμε. 















Προσθέτουμε τη ρίγανη, το δυόσμο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε και λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για 10' - 15'. 

 Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέσα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

 Τον ζυμώνουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

 Πλάθουμε μέτρια σε μέγεθος μπιφτέκια. 

 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες του 1 εκ. Αν θέλετε μπορείτε να τις ξεπικρίσετε βάζοντάς τις για 20' σε αλάτι που μετά θα το ξεπλύνετε πολύ καλά σε νερό ή μπορείτε να τις τηγανίσετε ελαφρά ίσα να αρχίσουν να παίρνουν ελάχιστο χρώμα. 

 Βάζουμε από ένα μπιφτέκι που φτιάξαμε πάνω σε κάθε ροδέλα μελιτζάνας και διορθώνουμε το μέγεθος σύμφωνα με την κάθε φέτα, ώστε να μην είναι το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. 

 Σε ένα στρογγυλό ταψί τα βάζουμε έτσι που να είναι εναλλάξ μπιφτέκι και μελιτζάνα. 

 Από πάνω τους ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...