Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μινεστρόνε με φασόλια κι αρακά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό είναι μια ανοιξιάτικη σούπα με πολλά θρεπτικά στοιχεία μέσα. Μπορεί βέβαια, να γίνει και πιο πηχτό να μη μοιάζει με σούπα αλλά με ένα λαδερό.





Υλικά: 


1 φλ. φασόλια μικρά 

150 γρ. αρακά 

1/3 φλ. κοφτό μακαρονάκι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο 

1 καρότο 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη 

1/3 φλ. λάδι 

1 φύλλο δάφνης 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουσκέψουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 Βράζουμε και τον αρακά ξεχωριστά.

 Στο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σέλινο και το τριμμένο καρότο

 Σουρώνουμε τα φασόλια και κρατάμε το ζουμί. Τα ρίχνουμε μαζί με τον αρακά στην κατσαρόλα και τα φέρνουμε μερικές βόλτες να πάρουν λίγη γεύση από τσιγάρισμα.

 Ρίχνουμε αλάτι.

 Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, το ζουμί από τα φασόλια και λίγο νερό ακόμη μόνο αν χρειάζεται. Τα βράζουμε όλα μαζί για 5' για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.  

Βάζουμε στο τέλος και το κοφτό μακαρονάκι και το βράζουμε για 10' μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. 

 Μόλις σβήσουμε το μάτι τρίβουμε φρέσκο πιπέρι για να κρατήσει όλο το άρωμά του. Αν θέλετε το φαγητό να έχει το αποτέλεσμα της σούπας τότε προσθέστε αρκετό νερό. Αν όμως το θέλετε πηχτό να μοιάζει με λαδερό τότε το νερό πρέπει να είναι λίγο από την αρχή που θα τα βάλετε όλα μαζί στην κατσαρόλα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...