Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σήμερα τα κολοκυθάκια δε θα τα φάμε γεμιστά με ρύζι ή με κιμά αλλά με τυριά. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό.






Υλικά: 


5 κολοκυθάκια χοντρά 

100 γρ. φέτα περίπου 

100 γρ. τυρί γκούντα 

λίγη ρίγανη 

(προαιρετικά λίγο δυόσμο)

αλάτι  


Εκτέλεση:


 Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10' να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

 Σε βαθύ μπολ τρίβουμε τη φέτα, τρίβουμε και το γκούντα προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Εγώ έβαλα και δυόσμο αλλά δε μου άρεσε το αποτέλεσμα και δεν το συνιστώ παρά μόνο προαιρετικά σε όποιον του αρέσει μαζί με τυριά ο συνδυασμός.

 Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε λαδωμένο ταψί και τα γεμίζουμε με τα τυριά.


 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. 


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...