Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Φάβα με πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η γνωστή μας απλή φάβα σήμερα θα αποκτήσει πιο πλούσια γεύση κι εμφάνιση χάρη στη χρωματιστή πιπεριά δηλαδή, απλά και οικονομικά. Τρώγεται και σαν κύριο πιάτο και σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό.








Υλικά: 


1 φλ. φάβα 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τη φάβα και 1/2 σε φέτες για την πιπεριά 

2 καρότα τριμμένα 

1 κόκκινη πιπεριά

1/3 φλ. λάδι 

χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

ελιές και μαϊντανό για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο.  












Προσθέτουμε και τη φάβα και τη γυρνάμε με την κουτάλα να τσιγαριστεί κι αυτή μαζί.














Ρίχνουμε αρκετό νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη φάβα περίπου 2 ώρες να βράσει μέχρι να λιώσει.














Προς το τέλος βάζουμε και το χυμό λεμονιού.


 Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε φέτες και την πιπεριά κομμένη σε χοντρά κυβάκια. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο αλάτι.

Στο τέλος πολτοποιούμε τη φάβα στο μούλτι για πιο λεία υφή, τη σερβίρουμε στο πιάτο κι από πάνω βάζουμε μια ποσότητα από τις τηγανισμένες πιπεριές και κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε λίγες ελιές Καλαμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...