Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κοτόπουλο με πλιγούρι και κόκκινη πιπεριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Οικονομικό και θρεπτικό πιάτο όλο νοστιμιά και χρώμα. 






Υλικά: 


2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου  

1 φλ. πλιγούρι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 καρότο 

1/3 φλ. λάδι 

1 κόκκινη πιπεριά 

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 

χυμό λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Κόβουμε τα φιλετάκια σε μικρές λωρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Ξαφρίζουμε αν βγάλουν αφρό. 

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το καρότο και τα βάζουμε μέσα στο νερό με το κοτόπουλο να βράσουν μαζί για περίπου 20'.

 Μόλις γίνει το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα πιάτο και το λαδώνουμε με 2 κ.σ. λάδι πριν κρυώσει. 

 Το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και πιπέρι. Το ανακατεύουμε καλά να πάνε τα μπαχαρικά ομοιόμορφα παντού.

 Μετράμε το ζουμί που έμεινε από το βράσιμο και πρέπει να έχουμε 3 φλ. Αν όμως είναι λιγότερο τότε προσθέτουμε νερό για να συμπληρώσουμε όσο λείπει. Τα καρότα και το κρεμμύδι αν δεν τα θέλετε μέσα μπορείτε να τα βγάλετε στην άκρη σε ένα πιάτο.

 Μόλις πάρει ξανά βράση ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι για περίπου 20' να φουσκώσει.

 Βάζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στο τηγάνι να τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα καλό. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε ακόμα 1 - 2 κ.σ. λάδι. 

 Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και την τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Σερβίρουμε το πλιγούρι στην πιατέλα κι από πάνω βάζουμε την πιπεριά, το καρότο και το κοτόπουλο. Περιχύνουμε το φαγητό με χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...