Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ρυζότο με μανιτάρια





Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο, κρεμώδες ρύζι που μπορείτε να το φτιάξετε σαν συνοδευτικό, αλλά τρώγεται το ίδιο ωραία και μόνο του.





Υλικά: 


1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκο για ρυζότο 

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά 

λάδι 

1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο 

1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη 

1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο 

1 ποτηράκι κρασί λευκό 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1/3 φλ. λάδι και τσιγαρίζουμε το 1/2 κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα για λίγο.

 Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε μαζί.

 Ρίχνουμε και αλάτι για να βγάλουν πιο γρήγορα ό,τι υγρά έχουν.

 Τα αφήνουμε στο λάδι τόσο που να σωθούν όλα τα νερά που θα βγάλουν.












Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε άλλο 1/3 φλ. λάδι και τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο μισό του κρεμμυδιού.










Βάζουμε το ρύζι μέσα να πάρει κι εκείνο γεύση από τσιγάρισμα και το γυρίζουμε με την κουτάλα να μην κολλήσει. 

 Το σβήνουμε με το κρασί. 

 Βάζουμε 1 κουτάλα καυτό νερό και το ζωμό του κοτόπουλου κι ανακατεύουμε. 

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφήνουμε το ρύζι σε σιγανή φωτιά να πιει αυτό το πρώτο νερό και ξαναβάζουμε κουτάλα κουτάλα να το πίνει σιγά σιγά μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς.

 Όταν θα είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί από πάνω κι ανακατεύουμε πάλι.

Στο τέλος το ρύζι θα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή και θα νοστιμίσει πολύ με το τυρί. Το σερβίρουμε μαζί με τα μανιτάρια και όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει λίγο ακόμη τυρί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...