Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μπακαλιάρος με πατάτες και αλευρολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ νόστιμο ψάρι κατσαρόλας, αρκετά οικονομικό και σίγουρα χορταστικό.





Υλικά: 


1 κ. φιλέτα μπακαλιάρου (όχι παστά) 

περίπου 1 κ. πατάτες 

1 καρότο 

1/3 φλ. λάδι 

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 

1 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 1 - 2 σκ. 

λίγο σέλινο 

λίγο μαϊντανό 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

χυμό 1 λεμονιού 

1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

 Κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια και τα καρότα σε ροδέλες. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν για λίγο μαζί. Τα γυρίζουμε συχνά με την κουτάλα.

 Ρίχνουμε μέσα και τον πολτό σκόρδου. Αν δεν έχετε βάλτε τη σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη στην αρχή μαζί με το κρεμμύδι.

 Μόλις τσιγαριστούν και οι πατάτες ψιλοκόβουμε το σέλινο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε πάνω στις πατάτες και τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα αλατοπιπερώνουμε κι αυτά, ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να γίνει για περίπου 45'- 60'. Πού και πού κουνάμε την κατσαρόλα αριστερά δεξιά αντί για ανακάτεμα.

 Όταν κοντεύει να γίνει το φαγητό βάζουμε 1/3 φλ. νερό, το χυμό του λεμονιού και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το μιξεράκι του φραπέ για να διαλυθεί εντελώς.

 Το απλώνουμε πάνω στο φαγητό και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα. Το αφήνουμε στο μάτι για 1' - 2' μέχρι να πήξει λίγο και αποσύρουμε αμέσως από το μάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...