Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Χταποδάκι με αρακά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το χταποδάκι μας σήμερα έχει ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό συμπλήρωμα.





Υλικά: 


1 χταποδάκι 500 - 800 γρ. σε φέτες 

500 γρ. αρακά 

1 ποτηράκι λευκό κρασί

2 πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 κ.γ. γλυκάνισο 

λίγο άνηθο ή μάραθο

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:




Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.




 Ρίχνουμε μέσα και το χταποδάκι κομμένο σε φέτες να τσιγαριστεί κι αυτό μαζί. Το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει.

 Μόλις εξατμιστούν βάζουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε με την κουτάλα να πάρει κι εκείνος τη γεύση του τσιγαρίσματος.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

 Αρωματίζουμε με το γλυκάνισο και τον άνηθο ή μάραθο. Αν δεν έχετε γλυκάνισο βάλτε 1 σφηνάκι ούζο που έχει την ίδια γεύση.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 40' - 50'.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...