Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα παιδιά συνήθως τρελαίνονται για τέτοια πιάτα. Ας τους κάνουμε τη χάρη πού και πού και με την ευκαιρία να τα απολαύσουμε κι εμείς οι μεγάλοι.





Υλικά: 


6 σνίτσελ από το στρογγυλό του χοιρινού 

1/2 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 φλ. γαλέτα (τριμμενη φρυγανιά) 

λίγο γάλα 

2 αυγά 

1 κ.γ. πολτό σκόρδου 


Για τη σάλτσα μανιταριών: 

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά 

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο

400 γρ. κρέμα γάλακτος 

1/3 φλ λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 


Για το σερβίρισμα: 

ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή και τα δύο 


Εκτέλεση: 


Το ιδανικό κομμάτι του χοιρινού για να βγάλουμε νόστιμα και μαλακά σνίτσελ είναι αυτό που ονομάζεται στρογγυλό. Αν θέλετε ζητήστε από το χασάπη σας να το κόψει ομοιόμορφα σε φέτες ή κόψτε το εσείς αν έχετε καλό και κοφτερό μαχαίρι. 

 Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο γάλα και προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί.

 Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ κι απ' τις δυο μεριές. 

Βουτάμε καλά το κάθε κομμάτι στο αυγό.... 

 ...και μετά στη γαλέτα. 

 Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μετά το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. 

 Σχετικά γρήγορα μόλις πάρουν το πρώτο χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε κι από την άλλη και μετά θα τα ξαναγυρίσουμε μέχρι να ψηθούν εντελώς.

 Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε. 

 Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε κι αυτά μέσα στο βούτυρο να τσιγαριστούν. 

 Μόλις μαραθούν λίγο τα σβήνουμε με το κρασί. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Στο σερβίρισμα περιχύστε τα σνίτσελ με τη σάλτσα και τα μανιτάρια και βάλτε το συνοδευτικό της αρεσκείας σας και λίγες φέτες ντομάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...