Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Φακές με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν πω ότι σ' αυτό το πιάτο έχουμε την αποθέωση και την απογείωση του σιδήρου, πιστεύω ότι δε θα ήταν υπερβολή. Παράλληλα είναι και πεντανόστιμο.






Υλικά: 


1 φλ. φακές 

250 γρ. σπανάκι 

1 κόκκινη πιπεριά 

1/3 φλ. λάδι 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 1 σκ. 

1 φύλλο δάφνης 

αλάτι, πιπέρι 

ξύδι ή λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού 


Εκτέλεση:


 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές μαζί με το μισό κρεμμύδι που το ψιλοκόβουμε και τον πολτό σκόρδου ή τη σκελίδα να δεν έχετε πολτό.

Βάζουμε και τη δάφνη και τις βράζουμε για 20' - 25' ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι έτσι ώστε να μην παραβράσουν και ξεφλουδίσουν. Ακόμη κι αν κρατάνε λίγο δεν πειράζει. 

 Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι που το ψιλοκόβουμε κι αυτό μαζί με την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια. 

 Μόλις μαραθούν οι πιπεριές και εξατμιστεί το νερό που βγάζουν ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί κι αυτό.

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το σπανάκι να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15' ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό που θα βγει απ' αυτά. 

 Μόλις είναι έτοιμο το σπανάκι ανακατεύουμε μέσα και τις φακές και τα αφήνουμε όλα μαζί για 5' περίπου να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. 

 Στο τέλος, όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα μπορούμε να ρίξουμε ανάλογα με την προτίμησή μας ή λεμόνι....

 ...ή ξύδι....

 ή κρέμα ξυδιού όπως έβαλα εγώ. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...