Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μπακαλιάρος με πράσινο άλειμμα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Κάποια μέρα που θα φτιάξετε ένα τηγανητό ψαράκι αλείψτε το με αυτό το μείγμα για να απογειώσετε τη γεύση του έτσι απλά και γρήγορα. 












Υλικά: 


3 - 4 φιλέτα μπακαλιάρου (όχι παστά) 

αλάτι 

αλεύρι 

λάδι για τηγάνισμα 

λίγη μουστάρδα


Για την κρούστα

1 κ.σ. μαργαρίνη ή 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο 

2 - 3 φέτες ψωμί του τοστ ή απλό ψωμί φρατζόλας (ακόμη και μπαγιάτικο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε)

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

120 γρ. αμύγδαλα 

2 κ.σ. λάδι 

1 κ.σ. λεμόνι 

λίγο ξύσμα λεμονιού 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία. Αλατίζουμε τα ψάρια.

 Τα αλευρώνουμε. 

 Τα τηγανίζουμε καλά στο λάδι.













Βάζουμε τα υλικά της κρούστας στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά. 














Θα γίνει ένα πράσινο μείγμα με πολύ ωραίο άρωμα. 



 Αλείφουμε τα ψάρια με μια στρώση μουστάρδας.

 Βάζουμε στο καθένα από 2 - 3 κ.σ. μείγματος.

Και μια ωραία συνοδεία όπως οι τηγανητές πατάτες κι έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...