Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ελαφρύ μπριάμ χωρίς σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εναλλακτικό μπριάμ ελαφρύ γιατί δεν έχει σάλτσα αλλά χωρίς να χάνει τη νοστιμιά του.






Υλικά: 


3 - 4 κολοκυθάκια 

1 κ.  πατάτες 

1 - 2 καρότα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο θυμάρι 

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζουμε για 6' - 7'.

 Στα τελευταία 3' ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια αφού τα κόψουμε κι αυτά σε ροδέλες. 

 Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά τα οποία πρώτα τα έχουμε στραγγίσει καλά. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το θυμάρι ψιλοκομμένα.  

 Βάζουμε τα λαχανικά στο ταψί κι από πάνω τα μυρωδικά που τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' - 40' ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...