Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μοσχαράκι με κριθαράκι λεμονάτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο, μαμαδίστικο καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια.







Υλικά: 


700 γρ. μοσχαράκι 

1 φλ. κριθαράκι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/3 φλ. λάδι 

1 καρότο 

χυμό 1 λεμονιού 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

1 κ.γ. ζωμό κότας ή βοδινό σε σκόνη ή 1 κύβο

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε μαζί κι αυτό.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και διαλύουμε μέσα το ζωμό σε σκόνη ή τον κύβο. 

 Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 1 1/2 ώρα ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσει πολύ καλά.

 Μόλις περάσουν τα πρώτα 30' μαγειρέματος βάζουμε μέσα το καρότο. 

 Μόλις κοντεύει να γίνει το κρέας τα τελευταία 20' προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε. 

 Συμπληρώνουμε λίγο βραστό νερό, αν χρειάζεται και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. 

 Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο φροντίζουμε να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι όταν θα έχει ελάχιστο ζουμί μέσα, γιατί διαφορετικά πήζει πολύ και στεγνώνει.

 Σερβίρεται σύμφωνα με την προτίμησή σας, σκέτο....


ή με τριμμένο τυρί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...