Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μελιτζάνες κοκκινιστές με μορταδέλα και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


 Με λίγο παριζάκι μέσα στην κατσαρόλα αυτές οι μελιτζάνες γίνονται ακόμα πιο επιθυμητές, ειδικά για όσους δυσκολεύονται να τις φάνε σκέτες.







Υλικά: 


1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα 

200 γρ. μορταδέλα σε κομμάτι 

4 - 5 μεγάλα μανιτάρια στρογγυλά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κρασί 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν.

 Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τη βάζουμε κι αυτή στο λάδι.

 Κόβουμε τη μορταδέλα σε μεγάλους κύβους και την προσθέτουμε στο τσιγάρισμα γυρίζοντας με την κουτάλα αρκετές φορές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.

 Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες κάπως χοντρές και τα προσθέτουμε μέσα. 

 Βάζουμε τη σάλτσα και λίγο νερό. 

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μέσα κι ανακατεύουμε. 

 Ρίχνουμε κανέλα.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Και τέλος, βάζουμε και λίγη πάπρικα.

 Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30' - 40' και φροντίζουμε να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με μια πυκνή σάλτσα. 

Αν σας αρέσει προτείνω να το συνοδεύσετε με κίτρινο ρύζι τηγανητό. Άλλες προτάσεις είναι ο πουρές, οι τηγανητές πατάτες ή πατάτες κοκκινιστές στην κατσαρόλα τις οποίες μπορείτε να βάλετε και μέσα στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...