Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια γαλοπούλας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

 

Πού και που αλλάζουμε γεύση στα κεφτεδάκια φτιάχνοντάς τα με κιμά γαλοπούλας. Μια γεύση πιο ελαφριά και ελκυστική ταυτόχρονα. 

 



Υλικά: 

 

1/2 κ. κιμά γαλοπούλας 

2 - 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 κ.γ. κάρυ 

1 αυγό 

2 - 3 κ.σ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1/2 φλ. αλεύρι για το αλεύρωμα 

λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

 

 Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 Τα ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν πλήρως.

 Πλάθουμε κεφτεδάκια.

 Τα αλευρώνουμε πολύ καλά και τα τινάζουμε λίγο.

 Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν σε αρκετό και καυτό λάδι που μετά το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.

 Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.

 Η συνοδεία εξαρτάται από τη δική σας επιθυμία. Μερικές προτάσεις είναι: τηγανητές πατάτες, κριθαράκι λεμονάτο, ζυμαρικά με σάλτσα ή ακόμη και μια πλούσια σαλάτα για συνοδευτικό.




2 σχόλια:

  1. Ωραίος μεζές για ούζο...!!!
    Να είσαι καλά με τα ωραία σου πιάτα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ G&M για τα καλά σου λόγια. Να έχεις ένα υπέροχο Σ/Κ σου εύχομαι. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...