Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γαριδομακαρονάδα με μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα ποτηράκι ουζάκι ή κρασάκι μ' αυτό το φαγητό θα νοστιμίσει τη μέρα σας.





Υλικά: 


250 γρ. μακαρόνια Νο 6 

250 γρ. γαρίδες  

5 - 6 μανιτάρια στρογγυλά 

1/2 κρεμμύδι  

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κρασί 

1/2 κ.γ. ζάχαρη 

θυμάρι 

αλάτι, πιπέρι 

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξυδιού


Εκτέλεση:  


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.


 Βάζουμε και τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε μαζί γυρίζοντάς τις.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε σε φέτες. 

  Βάζουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε νερό για να μαγειρευτεί το φαγητό. 

 Ρίχνουμε τη ζάχαρη.

 Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι. Αφήνουμε τις γαρίδες σε σιγανή φωτιά για περίπου 15' - 20'.

 Μόλις γίνουν ρίχνουμε μέσα την κρέμα ξυδιού, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.

 Έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε σουρώσει. Τα ανακατεύουμε στη σάλτσα....

 ...μέχρι να πάει παντού και να ομογενοποιηθούν. Αν όμως δεν τα προτιμάτε μέσα στη σάλτσα μπορείτε να τα σερβίρετε χωριστά και τη σάλτσα από πάνω. Επίσης, δοκιμάστε αν σας αρέσουν με τριμμένο τυρί ή χωρίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...