Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μαυρομάτικα φασόλια με νηστίσιμο τραχανά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Λοιπόν, βρήκα έναν ωραίο και νηστίσιμο τραχανά φτιαγμένο από ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, καρότο κι αλεύρι, χωρίς γάλα κι αυγά. Είναι από τη βιοτεχνία "Λάγανον" που έχει πολύ νόστιμα ζυμαρικά. Έτσι σκέφτηκα να τον συνδυάσω με τα μαυρομάτικα φασόλια και σάλτσα.







Υλικά: 


1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

1/2 φλ τραχανά 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση: 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. 

 Βάζουμε και τα φασόλια μέσα και τα γυρνάμε μερικές φορές.  

 Βάζουμε τη σάλτσα, αρκετό νερό, αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε και την κανέλα και αφήνουμε τα φασόλια σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 1 ώρα.

 Μόλις γίνουν τα φασόλια προσθέτουμε κι άλλο νερό και ρίχνουμε τον τραχανά. Τον αφήνουμε για 10' να βράσει. Ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει γρήγορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...