Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκοπατάτες με μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εύκολο φαγητό κατάλληλο για συμπλήρωμα σε κάποιο κρεατικό ή ψάρι ή ακόμη και σκέτο.





Υλικά: 


2 μεγάλες γλυκοπατάτες 

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

5 - 6 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια 

1 μεγάλη σκ. σκόρδου προαιρετικά 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε να τσιγαριστούν μαζί.

 Το σκόρδο επειδή είναι προαιρετικό αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε ολόκληρο με σκοπό να το αφαιρέσετε μετά το μαγείρεμα. Διαφορετικά ψιλοκόψτε το και βάλτε το από την αρχή στο τσιγάρισμα.

 Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τον προσθέτουμε.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και νερό κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20' σε σιγανή φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...