Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόχειρο γιουβέτσι με λουκάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κάποια μέρα τριγυρνούσε στο μυαλό μου η ιδέα να φτιάξω γιουβέτσι, αλλά δεν είχα μοσχαράκι στο ψυγείο. Είχα όμως λουκάνικα και σκέφτηκα να αντικαταστήσω με αυτά το κρέας και να φτιάξω ένα πρόχειρο γιουβέτσι.





Υλικά: 


1 - 1 1/2 λουκάνικο 

1 φλ. κριθαράκι 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί στο λάδι.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε τα ντοματάκια τη σάλτσα και νερό να τα σκεπάζει λίγο.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Βάζουμε κανέλα. 

 Προσθέτουμε και λίγη πάπρικα κι αφήνουμε τα λουκάνικα για 20' να βράσουν στη σάλτσα.

 Μόλις βράσουν τα λουκάνικα ρίχνουμε και το κριθαράκι και φροντίζουμε να υπάρχει νερό για να μαγειρευτεί κι εκείνο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο για να μείνει στο τέλος μόνο με ελάχιστη σάλτσα κι όχι με νερό.

 Αφήνουμε το κριθαράκι να γίνει για 20' και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν είναι η ώρα να το κατεβάσουμε φροντίζουμε να έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα, γιατί αν δεν έχει καθόλου τότε θα στεγνώσει πολύ μέχρι την ώρα που θα το φάμε.

Είναι το ίδιο νόστιμο σκέτο ή με τριμμένο τυρί.

2 σχόλια:

  1. Μήπως θά τού πήγαινε καί λίγο σκορδάκι;απλα ρωταω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το αποκλείω, απλά θεωρώ ότι επειδή το λουκάνικο έχει από μόνο του διάφορα μυρωδικά, μπαχαρικά και πιθανότατα και σκόρδο να του πέσει πολύ. Όμως με μια δοκιμή κανείς δε ζημιώθηκε.
      Ευχαριστώ Παναγιώτη, καλό Σ/Κ να έχεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...