Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Γίγαντες λαδορίγανη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλό και πολύ νόστιμο φαγητό και η ρίγανη.....όχι μόνο δίνει τη νοστιμιά και το άρωμά της αλλά και τα πλούσια οφέλη της.





Υλικά: 


500 γρ. γίγαντες 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

2 - 3 πατάτες 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.σ. ρίγανη 

το χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


 Βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι τελείως. Μετά θα τους σουρώσουμε και θα κρατήσουμε το νερό τους.













Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. 

 Μετά από λίγο βάζουμε και τους γίγαντες να πάρουν κι αυτοί μια γεύση από τσιγάρισμα και τους γυρίζουμε με την κουτάλα.

 Κόβουμε και προσθέτουμε τις πατάτες μέσα.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε και το νερό που κρατήσαμε αλλά όχι να σκεπάζει το φαγητό γιατί ο στόχος είναι να μείνει τελικά σχεδόν με το λάδι του.

 Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού κι αφήνουμε για περίπου 30' - 40' ακόμη.

Στο πιάτο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο χυμό λεμονιού ή λίγη παραπάνω ρίγανη.

2 σχόλια:

  1. Μέχρι τώρα τούς έφτιαχνα στό φούρνο,τήν επομένη θά τούς φιαξω όπως μάς τούς παρουσιάζεις εσύ Ρία.Νά σαι καλά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε. Σου εύχομαι καλή ξεκούραση και καλό ξημέρωμα να έχεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...