Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αρνάκι με μακαρόνια στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Παραδοσιακό Κυριακάτικο φαγητό για να το απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας σε ένα τραπέζι.




Υλικά: 


1 αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι περίπου 1 - 1 1/2 κ. 

3 - 4 σκ. σκόρδο 

1 φλ. σάλτσα

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

500 γρ. μακαρόνια (αν βρείτε χωριάτικα ζυμαρικά "Λάγανον" όπως έβαλα εγώ θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο το φαγητό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 Προσέχουμε πολύ καλά στο καθάρισμα του αρνιού να βγάλουμε όλες τις μικρές τριχούλες που κολλάνε στο λίπος και στο κρέας του. Το βάζουμε στο ταψί και κάνουμε εδώ κι εκεί μερικές τρύπες. Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση και μπήγουμε σε κάθε τρύπα από ένα κομμάτι.

 Το περιχύνουμε με αρκετό λάδι.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε τη σάλτσα, κανέλα και νερό περίπου μέχρι τη μέση του κρέατος.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.  

 Μόλις γίνει προσθέτουμε τα μακαρόνια λίγο αλάτι και λίγο νερό ακόμη για να ψηθούν κι αυτά.

 Τα αφήνουμε για 15' - 20' να γίνουν κι αυτά και να πιουν το νερό.


Σας υπόσχομαι ότι θα το απολαύσετε.!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...