Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σπανακομπαλίτσες


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτά τα σπανακομπαλάκια θα σας ξετρελλάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και ταιριαστά σε κάθε περίπτωση. Για το παιδικό πάρτι, για το κυριακάτικο τραπέζι, για το τραπέζι με τους φίλους σας, για τη βόλτα πικ-νικ στην εξοχή, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το σχολείο των παιδιών;









Υλικά: 


1/2 κ. σπανάκι 

1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 

5 - 6 φέτες ψωμί του τοστ 

3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. μαργαρίνη

1 ματσάκι άνηθο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:





Βράζουμε το σπανάκι για 5' σε δυνατή φωτιά και το στραγγίζουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά.














  Κόβουμε σε τρίμματα το ψωμί του τοστ  στο μούλτι και το αδειάζουμε σε μια  λεκάνη.
















  Βάζουμε τώρα στο μούλτι το κρεμμύδι, το  σκόρδο, τον άνηθο και το μαϊντανό να  κοπούν κ αυτά.















  Αν δε σας κόβονται καλά βάλτε το ένα  από τα αυγά μέσα.
















  Βάζουμε στη λεκάνη και τα υπόλοιπα  υλικά δηλαδή, το σπανάκι, το τριμμένο  τυρί, τα ψίχουλα του ψωμιού, τα αυγά, το  μείγμα μυρωδικών που κόψαμε στο  μούλτι και το βούτυρο λιωμένο.













  Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Το αλάτι κάπως  προσεκτικά λόγω του τυριού.















  Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
















  Πλάθουμε μπαλάκια. Γίνονται πολύ  εύκολα.















  Τα ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για  20'. 
















    Τρώγονται και ζεστά και κρύα αν και, ζεστά είναι ακόμα πιο νόστιμα.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...