Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Πατάτες με μορταδέλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κάποιες φορές θέλουμε με τα υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι να φτιάξουμε ένα εύκολο φαγητό που να έχει και ωραία γεύση.




Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

1 καρότο 

4 - 5 χοντρές φέτες μορταδέλας 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/3 φλ. λάδι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

1/2 κ.γ. κάρυ 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσει λίγο.

Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μαζί κι αυτά. 

 Κόβουμε σε τέταρτα τις φέτες της πάριζας και τις βάζουμε κι αυτές μέσα.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο και νερό. 

 Προσθέτουμε το κάρυ και μαγειρεύουμε για περίπου 45' - 50' σε σιγανή φωτιά. Προς το τέλος αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό της κατσαρόλας.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...