Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθόσουπα σερβιρισμένη στην κολοκύθα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτή τη φορά μια απλή κολοκυθόσουπα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας γιατί είναι σερβιρισμένη μέσα στην κολοκύθα. Μπορείτε να τη βγάλετε σαν πρώτο πιάτο σε οποιοδήποτε γεύμα σας.




Υλικά:


 500 - 700 γρ. ψίχα κολοκύθας 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 πράσο ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

3 μεγάλα καρότα 

1 κ.γ. ξερό θυμάρι 

ξύσμα 1 λεμονιού 

1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη

1 κ.σ. μαργαρίνη 

3 κ.σ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1/2 φλ γιαούρτι 

προαιρετικά κρουτόν από 2 φέτες ψωμιού του τοστ 


Εκτέλεση:


 Μωρέ μήπως έπρεπε να βρω τρόπο να την κάνω άμαξα αντί σουπιέρα;

 Κόβουμε το πάνω μέρος για να γίνει καπάκι.

 Χαράζουμε εσωτερικά την ψίχα γύρω γύρω.

 Αδειάζουμε το κέντρο του εσωτερικού από τα σπόρια και τις κλωστές.

 Ξύνουμε με μια κουτάλα την ψίχα όσο το δυνατόν περισσότερο και την κρατάμε σε ένα πιάτο.

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λάδι να κάψουν.

 Τσιγαρίζουμε για λίγο μέσα το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το πράσο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι επίσης ψιλοκομμένο το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού για να βγάλουν όλα τα αρώματά τους.

 Βάζουμε μαζί την ψίχα της κολοκύθας και τα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια ώστε να τσιγαριστούν κι αυτά μαζί. Τα γυρίζουμε με την κουτάλα αρκετά.

 Βάζουμε το ζωμό των λαχανικών.

 Ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να γίνει για περίπου 40'.

 Την κόβουμε στο μούλτι ή με τη ράβδο.

 Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αν τη θέλετε νηστίσιμη μπορείτε να το παραλείψετε.

 Τη σερβίρουμε μέσα στην κολοκύθα.

 Για περισσότερη εμφάνιση και συνοδεία ψήνουμε μερικά κρουτόν και τα βάζουμε στο κέντρο μαζί με μια φουντίτσα μαϊντανού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...