Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Σολομός με λαχανικά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα πιάτο γεμάτο, χρώματα, αρώματα και υπέροχη γεύση. Το προτείνω ακόμη και για Κυριακάτικο.





Υλικά: 


500 γρ. σολομό χωρίς κόκαλα 

1 μεγάλο κολοκυθάκι 

1 μεγάλο καρότο 

1 κόκκινη πιπεριά 

μερικές μικρές πατατούλες 

6 - 7 ντοματάκια τσέρυ 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

2 - 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 

αλάτι, πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα 

αλεύρι για αλεύρωμα 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.

 Αλευρώνουμε τα κομμάτια.

 Τα τηγανίζουμε όχι πολύ αλλά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 Σε καθαρό λάδι στο τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες, χωρίς να τις αφήσουμε να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια τα καρότα, το κολοκυθάκι και την πιπεριά.  Τα σωτάρουμε κι αυτά αρκετά και γυρίζοντάς τα συχνά με τη σπάτουλα.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Όταν τσιγαριστούν τους ρίχνουμε το βαλσαμκό ξύδι.

 Βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και τις πατάτες μαζί με το λάδι του τηγανιού στο ταψί, κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα προσθέτουμε μέσα.

 Από πάνω βάζουμε και το σολομό. Αν το λάδι του τηγανιού είναι λίγο τότε προσθέστε μια μικρή ποσότητα ακόμη.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20' μέχρι να πάρουν καλό χρώμα τα λαχανικά και το ψάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...