Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Πατάτες με μανιτάρια αυγολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό μου θυμίζει φθινόπωρο, ίσως γιατί τα μανιτάρια από τη φύση τους υπάρχουν κυρίως στο δάσος και αυτή την εποχή που τα δέντρα των δασών χάνουν τα φύλλα τους έχουν τα ωραιότερα χρώματα του έτους.





Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

400 - 600 γρ. μανιτάρια στρογγυλά μεγάλα σε μέγεθος 

1/2 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 ποτηράκι κρασί 

αλάτι, πιπέρι 


Αυγολέμονο: 

1 αυγό 

χυμό 1 λεμονιού 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι πάρα πολύ μεγάλα και τα τσιγαρίζουμε μαζί.

 Στη συνέχεια κόβουμε και τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα. Τις γυρίζουμε με την κουτάλα να λαδωθούν κι εκείνες.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40' - 50' σε σιγανή φωτιά. 

 Όταν γίνει το φαγητό φτιάχνουμε το αυγολέμονο και ρίχνουμε λίγο λίγο μια ποσότητα από το ζουμί του.

 Το περιχύνουμε και το αφήνουμε για λίγο πάνω στο ζεστό μάτι για να μη μείνει άβραστο το αυγό.

Το σερβίρουμε ζεστό με αρκετή σάλτσα από το αυγολέμονο.















Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο μπορείτε να φτιάξετε αλευρολέμονο με αλεύρι και λεμόνι αντί για αυγό. Εκτός αν θέλετε να το παραλείψετε εντελώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...