Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μους γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το επιδόρπιο το προτείνω μετά από ένα γεύμα που θα είναι κάπως βαρύ ή μετά από το γεύμα που περιέχει ψητά στα κάρβουνα για να μην επιβαρύνουμε το στομάχι με κάτι που χωνεύεται δύσκολα.




Υλικά: 


400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

200 ml. κρέμα γάλακτος 

1/3 φλ. άχνη ζάχαρη 

μέλι 

καρύδια χοντροκοπανισμένα 


Εκτέλεση:


 Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να γίνει σαντιγύ.

 Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά για να μην "κάτσει" το μείγμα.

 Σερβίρουμε σε κολωνάτο ποτήρι κατά τα 2/3.

 Ρίχνουμε μέλι έτσι που να καλύψει τέλεια την επιφάνεια.

 Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμη γιαούρτι σε σχήμα λουλουδιού ή ό,τι άλλο σκεφτείτε που χρησιμεύει μόνο για τη διακόσμηση.

Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...