Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθάκια με πλιγούρι κοκκινιστά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα απλό, χορταστικό και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.






Υλικά: 


2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους 

1/2 φλ. πλιγούρι 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγο δυόσμο


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.


 Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί ίσα ίσα να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε και κανέλα.

 Ρίχνουμε 2 φλ. νερό και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 10'.

 Μόλις περάσουν τα 10' βάζουμε το πλιγούρι και μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. 

 Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15' σε σιγανή φωτιά και το σβήνουμε πριν πιει εντελώς τη σάλτσα για να μη στεγνώσει αργότερα.

 Λίγο πριν το σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το δυόσμο. Μπορείτε όμως αν θέλετε να τον βάλετε και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...