Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Πατατούλες βουτύρου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Αυτές είναι οι πατάτες βουτύρου που έβαλα σαν συνοδεία στα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά στο τηγάνι. Μπορούν άνετα να συνοδεύσουν όχι μόνο το κρέας αλλά και το ψάρι σας.




Υλικά: 


περίπου 1 κ. πατατούλες μικρές 

1 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μαϊντανό 

1 ποτηράκι λευκό κρασί


Εκτέλεση:


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5' τις πατάτες σε δυνατή φωτιά και τις στραγγίζουμε.  

 Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και τις γυρίζουμε προσεκτικά σ' αυτό με την κουτάλα μέχρι να θωρακιστούν. 

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε λίγο νερό και τις μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20' - 30'.


 Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Τώρα είναι έτοιμες για σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...