Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Φασόλια χάντρες με ρύζι και πιπεριές

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο και χορταστικό φαγάκι με απλά και καθημερινά υλικά από το ντουλάπι και το ψυγείο.









Υλικά:  


1 φλ. φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια 

1/3 φλ. λάδι και λίγο ακόμη για το ρύζι

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 κόκκινη πιπεριά (μπορείτε να βάλετε λίγο απ' όλα τα χρώματα)   

1 φλ. σάλτσα 

1 φλ. κίτρινο ρύζι 

1/2 κ.γ. κύμινο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα φασόλια σε σκέτο νερό για περίπου 30' μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ.













Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Βγάζουμε από το νερό και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι να τσιγαριστούν κι αυτά.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Βάζουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και νερό αρκετό να τα καλύπτει καλά.

 Προσθέτουμε το κύμινο.

Βάζουμε την κανέλα. Αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τελείως.  

 Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για λίγο το ρύζι με 3 κ.σ. λάδι μέχρι να γυαλίσει. 

 Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και τη βάζουμε να τσιγαριστεί μαζί με το ρύζι.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο και νερό και τα μαγειρεύουμε για 15'. 

 Στη συνέχεια ρύζι και πιπεριές τα βάζουμε μαζί με τα φασόλια.

Αφήνουμε άλλα 5' το ρύζι με τα φασόλια να ενσωματωθούν και να πιει το περισσότερο νερό το οποίο πρέπει να προσέξουμε προς το τέλος του μαγειρέματος των φασολιών να το βάζουμε λίγο λίγο για να μην έχει στο τέλος το ρύζι πολύ μέσα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...